Uitvaartcentrum

Met trots kan ik u melden dat ik het uitvaartcentrum op de oude begraafplaats aan de Purperreigerlaan heb weten te behouden voor het dorp.

Op 31 december 2013 was de aankoop van het Monuta gebouw een feit.
Door achterstallig onderhoud en een zeer gedateerde uitstraling uit de jaren 70 was het niet echt meer in trek voor opbaringen. Het gebouw werd nagenoeg niet meer gebruikt.  Monuta wilde het platgooien, maar door een sfeervolle metamorfose kunnen overledenen weer stijlvol opgebaard worden in Zwartsluis. "Het gemeentehuis is hier al niet meer, de banken vertrekken en de middenstand is gehalveerd, het zou zo jammer zijn als het dorp ook dit nog kwijt zou raken", was mijn gedachte.

In januari 2014 zijn we begonnen met de renovatie van het pand. Overal komen de hoofdkleuren paars en wit terug. Tevens heb ik hier mijn kantoor gevestigd waar ik mijn uitvaarten voorbereid en mensen kan ontvangen voor een voorgesprek, het maken van een kostenbegroting of gewoon zomaar even een bakkie doen.

Ik wilde af van het woord aula. Vandaar de naam uitvaartcentrum, een plek van rust en bezinning. Het is meer dan alleen een plek voor opbaring van overledenen geworden. De gemeenschappelijke ruimte kan eenvoudig worden omgezet naar een ruimte waar diensten tot 40 personen kunnen worden gehouden en als koffiekamer voor na de plechtigheid.

Er is veel mogelijk, van een sobere uitvaart met een eenvoudige broodmaaltijd tot een plechtigheid met zeer uitgebreide nazit waarbij culinaire hoogstandjes geserveerd kunnen worden.

Ook zijn er fotopresentaties mogelijk, een opnamemogelijkheid is er nog niet, maar daar wordt druk aangewerkt.