Opbaring

De opbaring gaat altijd in overleg met u.
Er zijn verschillende mogelijkheden om op te baren.
Bij een thuisopbaring kan de overledene bijvoorbeeld op bed of opbaarplank opgebaard worden in zijn/haar eigen vertrouwde omgeving.

Men hoeft niet in een kist opgebaard te worden, sterker nog je hoeft zelfs niet in een kist begraven of gecremeerd te worden. Indien men toch de voorkeur geeft om in een kist opgebaard, begraven of gecremeerd te worden kun je er ook voor kiezen om dit later in de week te doen. Zo ontstaat er ruimte om eens rustig over de kleur, vorm en soort bekleding na te denken. Het beschilderen van de kist behoort ook tot de mogelijkheden.

U kunt er ook voor kiezen om in een lijkwade opgebaard te worden en deze dan elke dag iets meer te sluiten. Als men dan op laatste dag de wade helemaal sluit, elke dag een stukje meer afscheid neemt, komt het ‘loslaten’ minder hard aan.

U kunt er ook voor kiezen om de opbaring te doen in een rouwcentrum. Dit kan wat killer en afstandelijker zijn dan een thuisopbaring, maar soms kan het niet anders. Samen gaan we kijken wat de mogelijkheden zijn.