headerMet trots kan ik u melden dat ik het uitvaartcentrum op de oude begraafplaats aan de Purperreigerlaan heb weten te behouden voor het dorp.

Op 31 december 2013 was de aankoop van het Monuta gebouw een feit.
Door achterstallig onderhoud en een zeer gedateerde uitstraling van de jaren was het niet meer in trek voor opbaringen. Het werd nagenoeg niet meer gebruikt.  Monuta wilde het platgooien, maar nu kunnen overledenen weer stijlvol opgebaard worden in Zwartsluis. "Het gemeentehuis is hier al niet meer, de banken lopen weg, het zou zo jammer zijn als het dorp ook dit nog kwijt zou raken", vind ik!

In januari zijn we begonnen met de renovatie van het pand. Overal komen de hoofdkleuren paars en wit terug. Tevens heb ik hier mijn kantoor gevestigd waar ik mijn uitvaarten voorbereid en mensen kan ontvangen voor een voorgesprek, het maken van een kostenbegroting of gewoon zomaar even een bakkie doen.

Ik wil eigenlijk af van het woord aula. "Dit moet een laagdrempelig centrum worden waar mensen zo binnen kunnen lopen. Ik wil inloopavonden en spreekuren houden. Het moet meer zijn dan alleen een plek voor opbaring van overledenen." De gemeenschappelijke ruimte kan eenvoudig worden omgezet naar een ruimte waar diensten tot 40 personen kunnen worden gehouden en als koffiekamer voor na de plechtigheid.