header
Hier komt een draaiende foto presentatieWaar denken we aan bij het regelen van de uitvaart?

Rouwbrieven
Er is een ruime keuze aan kinderrouwbrieven of kaarten. Ook kan het zijn dat ouders zelf al een afbeelding hebben voor op de kaart, bijvoorbeeld een foto, een afdruk van handje/voetje.
Eigenlijk is ook hier van alles mogelijk.

Kistjes, mandjes, wikkeldoeken
Er zijn vele mogelijkheden om je kind(je) in te begraven of te cremeren.
Enkele voorbeelden kunt u vinden………….
Een kindje hoeft niet in een kistje of mandje begraven/gecremeerd te worden, het kan ook in de zogenaamde wikkeldoek.

Begraven of cremeren
De keuze van begraven of cremeren is een heel persoonlijke keuze. Vaak wil men graag een plek creëren  om later weer naar toe te gaan.
Tegenwoordig mag er op begraafplaatsen ook steeds meer, vroeger waren we aan strenge regels gebonden. Maar in overleg kan er heel veel. Ook vind je steeds meer op begraafplaatsen een special plek voor urnen en gedenksteentjes als er voor een crematie is gekozen.

Afscheidceremonie/Herdenkingdienst
nader in te vulllen

Vervoer
Op de dag van de uitvaart kan er gebruik gemaakt worden van speciaal rouwvervoer , maar het is ook mogelijk dat ouders zelf hun kind(je) naar zijn/haar laatste rustplaats willen brengen. Dit is wel leeftijd gebonden.
Enkele voorbeelden van rouwvervoer vindt u ………………………..

Fotoreportage/video-opname/muziekopname
Steeds meer komen we de vraag tegen of het mogelijk is om de uitvaart vast te leggen op bijvoorbeeld video of in een fotoreportage. Er ook hier weer vele mogelijkheden.
Tevens kan een reportage helpen bij de verwerking en het is een waardevolle herinnering.

Herdenkingsmonument
Veel fabriekkanten hebben een speciale collectie grafmonumenten of urnen. Maar ook hier kunnen ouders hun eigen wensen kenbaar maken. Wel is het verstandig om vooraf met de uitvaartverzorger te onderzoeken of er nog beperkingen zijn binnen de gemeente waar het monument wordt geplaatst.

Bloemen
Om van het afscheid nemen een warm, persoonlijk en intiem moment van te maken, kun je met bloemen heel veel doen. Dit in combinatie met het oplaten van ballonnen, het loslaten van duiven of het maken van een herinneringsboek creëer je echt iets van je zelf.

Begeleiding
Ook vrouwelijke begeleiding of ondersteuning is mogelijk bij de vormgeving van de uitvaart van uw kindje. Voor sommige is dit net even iets vertrouwder.